Alarm! – Brand Meester 2

Home / Alarm! – Brand Meester 2

Hier en daar gloeit het vuur nog na. Langzaam loopt hij verder. Hij weet maar al te goed hoe gevaarlijk dit is. De porto kraakt. 'Sander van den Burgh, onmiddellijk terugtrekken. Ik herhaal: onmiddellijk terugtrekken.' Zijn adem stokt en hij staat stil. Terug? Nee, nooit!

Sander is vrijwilliger bij de brandweer in Apeldoorn. Maar voor hoelang nog? De kazerne dreigt te moeten sluiten en daarom voeren de brandweermannen actie. Tegelijkertijd moeten ze paraat staan, want door het winterweer komen er veel verschillende meldingen binnen. Door een onverwachte ontmoeting krijgt Sander weer contact met Rachel. Maar als hij hoort dat ze opgesloten zit in een brandend winkelcentrum, raakt hij in paniek.

Voor kinderen vanaf 11 jaar.

Hoe heb ik dit verhaal bedacht?

Nadat 'Vuurzee' uit was gekomen, vroeg dit natuurlijk om een vervolg. Dit hoorde ik ook van veel lezers. Al snel was ik weer aan het schrijven. Dit keer iets heel anders. Sander is vrijwilliger bij een brandweerpost die in Apeldoorn in het echt allang is opgeheven. Hij maakt van alles mee. Doordat het in het verhaal winter is, kon ik hem helemaal andere dingen laten meemaken, dan in het eerste deel.
De brandweermannen die in het boek voor komen, hebben vaak ook goeie ideeën die ik kan gebruiken voor mijn boeken. De grote brand in het winkelcentrum is nooit echt gebeurd. De brand breekt uit, tijdens werkzaamheden in het winkelcentrum. Vlak voor het boek uit kwam, ging het gebouw echt op de schop! Dat was wel heel toevallig!