Over mij

Home / Over mij

Wil je iets over jezelf vertellen?
Ik ben geboren op 1 juli 1992 in Apeldoorn. In 2014 ben ik getrouwd met Marina en samen hebben we twee kinderen: Julia en Lucas. Ik woon in Apeldoorn en geef les op de ds. C. de Ridderschool in Nunspeet. Naast het schrijven van verhalen vind ik het leuk om te tekenen en te schilderen.

Waarom ben je gaan schrijven?
Toen ik 14 jaar was kreeg ik Pfeiffer. Ik was erg moe en ik kon niet naar school. Daarom lag ik dagen op de bank. Ik las toen veel, maar dit ging vervelen. Toen ben ik zelf verhalen gaan schrijven. De eerste dag had ik gelijk een heel verhaal klaar. Langzamerhand kwam de serie: ‘Met de Cascade op avontuur’ uit de pen rollen. De serie gaat over een jongen die bij zijn oom en tante op een schip gaat logeren. Het schip bestaat echt en is van mijn oom en tante. Ik vind het nog steeds erg leuk om te schrijven en heb intussen al heel wat verhalen klaar liggen om uitgegeven te worden.

Hoe kom je aan ideeën voor je verhalen?
Veel dingen die ik opschrijf komen uit mijn dikke duim. Sommige dingen hoor ik van andere mensen, maar soms schrijf ik over dingen die ik zelf heb meegemaakt. Bij mijn oom en tante aan boord heb ik al verschillende dingen meegemaakt die ik in mijn verhalen heb verwerkt.
Ook werkte ik bij een oudere vrouw in de tuin. Zij woonde in een oud huis en zij vertelde mij een keer dat er onder het huis waarschijnlijk een gangenstelsel zit. Mijn hersenen gaan dan draaien en mijn fantasie komt tot leven en hier heb ik ook een spannend verhaal over geschreven.
Bij de serie ‘Brand Meester!’ helpt de brandweer mij met goede tips en ideeën.

Wat vind je zo leuk aan schrijven?
Als ik aan het schrijven ben, beleef ik alles in mijn hoofd alsof het echt is. Soms roept mijn vrouw me wel eens, en dan hoor ik dat niet eens. Het is heerlijk om in gedachten allemaal spannende en leuke dingen mee te maken. Dat wil toch iedereen wel?!

Hoe ben je bij een uitgever gekomen?
Mensen zeiden op een gegeven moment tegen me: “Je moet je verhalen eens laten uitgeven.” Ik vond dit lastig, want ik schrijf voor mijn plezier en voor mensen die het leuk vonden om mijn verhalen te lezen. Na 15 verschillende verhalen, besloot ik om toch een verhaal naar een uitgever op te sturen. Ik kwam in contact met uitgeverij Den Hertog. Zij hadden belangstelling voor mijn verhaal en al snel kwam het verlossende woord: “We willen je verhaal uitgeven!”
Na een goed gesprek in Houten, begon ik met het herschrijven van mijn verhaal. Door de tips van de uitgever werd het verhaal een stuk beter.

Waarom ben je luisterverhalen voor FamilyStream gaan schrijven en inspreken?
Regelmatig word ik gevraagd om een spannend verhaal tijdens een kerstviering te vertellen. Iemand heeft een van die verhalen ooit gehoord en gevraagd of ik dat verhaal wilde inspreken voor FamilyStream. Toen dat goed beluisterd werd, kwam de vraag om meer verhalen te schrijven. Het is leuk om dit naast het schrijven van boeken te doen.

Staat jou vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met me op via het contactformulier!

Foto: Cees van der Wal