Vuurzee – Brand Meester! Deel 1

Home / Boeken / Vuurzee – Brand Meester! Deel 1

Vuurzee is het eerste deel in de serie 'Brand Meester!'.

‘Vast! We zitten vast!’ roept Ruben van de voorstoel. ‘We zijn van het pad afgegleden.’ Weer vallen er brandende takken op het pad. ‘We moeten de auto snel los krijgen!’ Sanders adem stokt. Hij beseft heel goed hoe gevaarlijk de plek is waar ze nu staan. Het vuur komt steeds dichterbij.

Sander van den Burgh mag stagelopen bij de brandweerkazerne in Apeldoorn. Hij heeft er veel zin in, want hij wil brandweerman worden. Rachel maakt zijn stage nog leuker. Maar wat vindt ze van hem? Tijdens zijn stage mag hij mee met verschillende inzetten. Dan breekt er een grote heidebrand uit. Sander gaat mee in het bosbrandbestrijdingsvoertuig om de brand te blussen, maar het voertuig komt midden in de vuurzee vast te zitten. Lukt het hen om op tijd los te komen?

Uitgeverij Den Hertog
ISBN: 9789033128493

Hoe heb ik dit verhaal bedacht?
Bij het schrijven van 'Jacht op de pyromaan' wilde ik meer informatie over hoe de brandweer in zijn werk gaat. Daarom heb ik een bezoek gebracht bij de alarmcentrale in Apeldoorn en bij een brandweerkazerne. Dat was zo leuk, dat ik het idee kreeg om een verhaal te schrijven over de brandweer. Ik ben in contact gekomen met brandweermannen. Zij hebben mij erg geholpen bij het schrijven van dit boek.
Alle meldingen in het boek zijn verzonnen. Wel ben ik in de kazerne in Apeldoorn geweest omdat het boek zich daar afspeelt. De brandweermannen die in het boek voorkomen, werken daar ook echt.

Verslag boekoverhandiging