Erik

Erik logeert graag bij zijn oom en tante aan boord van de Cascade. Hij wil daar eigenlijk gewoon vakantie houden, maar laat zich door Dirk meeslepen in een avontuur.

“Sommige dingen die Erik meemaakt in het verhaal heb ik ooit ook beleefd. Niet de spannende avonturen natuurlijk, maar eigenlijk lijkt Erik heel erg op mij. Tenminste toen ik wat jonger was.”

 

 

 

 

Dirk

Dirk leert voor matroos op de Cascade. Hij is erg nieuwsgierig en maakt daardoor van alles mee. Hij wil graag alles onderzoeken.

“Dirk is jarenlang matroos geweest aan boord van de Cascade. Aan boord leerde hij mij veel. In het boek leert Dirk Erik van alles.”

 

 

 

 

11

 

Corinda is het jongere nichtje van Erik. Zij wil het liefste spelletjes met haar neefje doen in plaats van de avonturen die hij mee maakt.

“In werkelijkheid is Corinda mijn nichtje. Met haar heb ik aan boord al veel meegemaakt.”

 

 

 

 

 

Cascade-20in-20acryl

 

De Cascade (het Franse woord voor waterval) is een 70-meter lang binnenvaartschip. Dit betekent dat de Cascade alleen op de binnenwateren mag varen, dus niet op zee. De Cascade kan van alles vervoeren; zand, grind, stenen enz. De Cascade is eigendom van oom Martin en tante Corrie. Zij vinden het erg leuk als hun neefje Erik komt logeren, maar ze vinden het maar niets dat Erik zoveel meemaakt.

“De Cascade is in het echt  van mijn oom en tante. Elk jaar ben ik wel een tijdje aan boord. Wie weet kom ik je ooit onderweg nog tegen. Zwaai dan even naar ons!”