Smokkelaars in de mist

Home / Boeken / Smokkelaars in de mist

Het is zomervakantie en Erik mag weer bij zijn oom en tante logeren aan boord van de Cascade. De reis gaat dit keer langs een hoge rots in Duitsland, de Loreley.

Er gaan daar wilde spookverhalen over rond. Veel schepen zijn er in het verleden gezonken.
Omdat oom Martin daar niet mag varen, krijgen ze een loods aan boord.
Als ze de Loreley naderen, komt er een dichte mist opzetten. Dan verdwijnt plotseling de loods. Waarom gaat hij er vandoor? En wat heeft de geheimzinnige man op de crossbrommer hiermee te maken?
Als Erik en zijn nichtje Corinda de loods weer tegenkomen, gaan ze achter hem aan. Maar in de grotten gaat het fout.

Uitgeverij Den Hertog Houten
ISBN: 9789033127823

Hoe heb ik dit verhaal bedacht?
In de tijd dat ik dit verhaal heb geschreven kwamen neonazi’s veel in het nieuws. Ik bedacht een spetterend verhaal over deze groep mensen. Het verhaal speelde zich af bij de Loreley, een hoge rots aan de Rijn. Ik vond dit een van mijn beste verhalen over de Cascade. Toen ik in mei 2015 de opzet naar mijn redacteur mailde, kreeg ik terug dat dit plot te onwaarschijnlijk was. Ze heeft gelijk! Ik ben gaan schaven aan de opzet en heb het veranderd in een heel ander verhaal. Hoe ik dat verhaal gaat, kun je nu dus lezen.
Tijdens het schrijven ben ik een weekje op vakantie gegaan naar de Loreley. Zo kwam ik op de plaatsen waar Erik en de bemanning van de Cascade ook rond loopt. Op het pleintje waar Erik en Corinda de loods weer tegenkomen, heb ik datzelfde stukje geschreven. Het was heerlijk om die avond met een schriftje op het bankje aan de Rijn te zitten en de hoofdpersonen voor je ogen langs te zien vliegen. Van het schrijven aan de Rijn staat een foto op deze site.