Jacht op de pyromaan

Home / Boeken / Jacht op de pyromaan

Erik mag weer met zijn oom en tante meevaren aan boord van de Cascade. Als hij samen met zijn nichtje Corinda en matroos Dirk een brandend huis ontdekt, proberen ze de bewoner te redden.

Er gebeuren dingen die Dirk erg verdacht maken. Waarom is hij ineens zo zwijgzaam? En wat heeft zijn jeugd hiermee te maken? Allemaal vragen waarop Erik een antwoord wil krijgen.
Al snel krijgt hij in de gaten dat er een gevaarlijke pyromaan achter Dirk aan zit. Het gaat fout als de pyromaan bij Corinda aan boord weet te komen…

Uitgeverij Den Hertog Houten
ISBN: 9789033126321
Actieboek 2014

Hoe heb ik dit verhaal bedacht?
Toen ik ‘Roofoverval op een geldtransport’ had geschreven, wilde ik meer. Mij leek iets met een pyromaan wel spannend. Omdat de Cascade vaart, leek het me goed als de pyromaan iets met de Cascade te maken zou hebben, zodat de bemanning de pyromaan telkens weer tegen zou komen.
Schrijver zijn is erg leuk. Voor dit deel mocht ik een middagje kijken bij de alarmcentrale van de brandweer. Ik heb veel geleerd en vooral erg genoten. De mensen van de alarmcentrale namen alle tijd voor me om me het een en ander uit te leggen. Gedeelten hiervan heb ik gebruikt in ‘Jacht op de pyromaan’ en andere stukjes hoop ik in andere boeken ooit nog te gebruiken. Het was erg genieten.
Op het laatste kwam er nog een echte melding binnen. Zo snel als mijn pen kon schrijven maakte ik aantekeningen. Hier kan ik veel mee!