De verdwenen professor

Home / Boeken / De verdwenen professor

Aan boord van de Cascade is genoeg te beleven voor Erik. Er gaan verhalen rond dat er de laatste tijd op veel schepen wordt ingebroken.

Als de Cascade stilligt bij een verlaten fabriekshal, zien ze in het donker mannen lopen. Oom Martin vertrouwt het niet en besluit om samen met Erik en matroos Dirk te gaan kijken. Ze ontdekken dat de mannen iemand gevangen houden in de fabriek. Waarom hebben criminelen het op hem voorzien? En wat krijgt de Cascade met deze ontvoering te maken?

Uitgeverij Den Hertog Houten
ISBN: 9789033127144

Hoe heb ik dit verhaal bedacht?
Toen ik 14 jaar was ben ik achter elkaar door gegaan met verhalen schrijven over de Cascade. Deel 4 in die serie heette ‘De wraak van de humoristische professor’. Het verhaal ging over een professor die een uitvinding heeft gedaan om zoveel mogelijk mensen aan het lachen te krijgen. Dit verhaal heb ik nog eens doorgelezen en zo veranderd dat het verhaal flink is veranderd met als uitkomst het verhaal wat jullie in het boek kunnen lezen. De uitvinding die de professor heeft gedaan komt vaak in het nieuws, maar wordt nog vaak tegen gewerkt. Welke uitvinding dit is en waarom de professor zo geheimzinnig doet, kun je in het boek zelf lezen.