Brandhaard – Brand meester! 4

Home / Brandhaard – Brand meester! 4

‘Blijf daar!’ waarschuwt Sander en hij heft de straalpijp dreigend omhoog.
Lachend loopt de jongen dichterbij. ‘Wat wou je nou, pyromaantje?’
Sanders ogen spuwen vuur. Alles vanuit zijn verleden komt weer naar boven.

Rond de jaarwisseling is het erg onrustig in Apeldoorn. Er worden allerlei brandjes gesticht en de brandweer heeft het druk. Sander vindt dat niet heel erg, omdat hij van zijn werk als brandweerman houdt. Maar het wordt gevaarlijk als een groepje jongens de brandweer aanvalt. Sander wordt boos en vecht terug. Dat had hij beter niet kunnen doen. Dan breekt er weer een brand uit, waarbij de situatie volledig uit de hand dreigt te lopen...

“Wederom een boek met mooie verhalen over ons vak, waarin onder andere een brand in een flat die wij hebben meegemaakt goed omschreven is.”
Bevelvoerder Erwin - Brandweer Apeldoorn

Hoe heb ik dit verhaal bedacht?

Voor deze serie heb ik veel contact met de brandweer in Apeldoorn. Toen ik mijn boek Vuurvechter op de kazerne bracht, noemden de brandweermannen een brand die bij hen veel indruk had gemaakt. Meteen wist ik waar het vierde deel over moest gaan... Althans, dat moest de grote brand aan het einde van het verhaal worden.
Ik moest er nog wel een verhaal omheen schrijven. Het thema 'geweld tegen hulpverleners' heb ik toen ook een plaats gegeven. Ik heb heel wat kopjes koffie op de kazerne leeg gedronken, om tegelijk naar de verhalen van de brandweermannen te luisteren en deze verhalen kun jij in dit boek lezen.

Voorlezen op de hoogwerker