Schuilplaats

Home / Schuilplaats

Een prentenboek over de Slag om Arnhem. Op elke plaat heeft het konijn zich verstopt. Kun jij hem vinden?

1944. Bij Arnhem wordt hard gevochten. De geallieerden willen Nederland bevrijden van de Duitse bezetting. Veel mensen vluchten weg, maar Cas en Emma niet, want moeder is ziek. Als het konijn van Emma is verdwenen, gaat Cas helpen zoeken. Maar dan beginnen de beschietingen weer. Kunnen ze een veilige schuilplaats vinden?

Hoe heb ik dit verhaal bedacht?

In 2020 vroeg de Jeugdbond of ik een verhaal over het thema ‘Vrijheid’ wilde vertellen op de online -12 Bondsdag. Ik wist meteen waar het over moest gaan! Het idee voor dit verhaal had ik namelijk al een tijdje in mijn hoofd. Hoe? Dat weet ik niet meer. Soms heb ik dat... Er ontstaat langzaam een idee en dat groeit, totdat ik het op papier moét zetten.

In overleg met mijn redacteur hebben we besloten om er een prentenboek van te maken. Na een goed gesprek met illustrator Daan van Oostenbrugge zijn we aan de slag gegaan. Daan heeft prachtige illustraties gemaakt en ik ben begonnen met het aanpassen van de tekst, zodat die passend werd bij de illustraties. We moesten veel overleggen. Wat Daan tekent, moet ik niet opschrijven, want dan staat het dubbel in het boek. Het is echt een heel bijzonder boek geworden!

Leuk extraatje: op elke bladzijde kun je op zoek naar het konijn Langoor. Die is soms erg goed verstopt!
Veel lees- en kijkplezier!

Een gedeelte van de opbrengst van dit boek gaat naar de Jeugdbond.