Verborgen verzet

Home / Verborgen verzet

Boek ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding – Verschijnt eind maart 2020!
Het is oorlog. Als Jef zijn vader ’s nachts het huis uit ziet gaan, wil hij weten wat vader gaat doen. Jef besluit om hem te volgen. Hij ontdekt dat vader diep in het verzet zit, iets wat hij nooit had gedacht.
Als vader wordt opgepakt, hoort Jef dat hij onderduikers heeft verstopt. Hij maakt zich grote zorgen. Jef weet dat hij deze mensen moet vinden voor het te laat is … Maar waar moet hij ze zoeken?
Het wordt gevaarlijk als de buurman ook lucht krijgt van de zoekactie. Want Jef weet heel goed dat de buurman niet te vertrouwen is …
Voor jongens en meiden vanaf 10 jaar.

Uitgeverij Den Hertog
ISBN: 9789033130427
€12,90

Hoe heb ik dit verhaal bedacht?

Omdat het in 2020 75 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd, vond ik dat een mooie gelegenheid om hier een spannend boek over te schrijven. Al jaren liep ik met het idee rond om een oorlogsboek te schrijven. Het was een uitdaging om allerlei feiten in het boek te verwerken. Gelukkig kon ik veel goede bronnen gebruiken, zoals boeken geschreven door het verzet en dagboeken van overlevenden. Bewust heb ik ervoor gekozen dat het boek zich in Apeldoorn afspeelt, omdat ik daar zelf ook woon.

Ik vind dat wij niet moeten vergeten wat anderen ervoor over hebben gehad dat wij in een vrij land kunnen leven. Tijdens het schrijven heb ik geprobeerd de spanning in de oorlog te beschrijven, maar ook de blijdschap én het verdriet na de bevrijding. Ik ben benieuwd of jij vindt dat dat is gelukt …

Boekpromotie