Vlammenspel

Home / Vlammenspel

Voetje voor voetje schuifelt Sander over de richel. Rustig blijven, houdt hij zichzelf voor. Het voelt alsof de cilinder op zijn rug hem de diepte in wil trekken. Eén verkeerde beweging en hij tuimelt naar beneden.

Brandweer Apeldoorn krijgt te maken met verschillende explosies. Sander wil weten wie hier achter zit. Waarom zou iemand zulke dingen doen? Het lukt hem maar niet om dit te ontdekken. Dan ontmoet hij de dader op een levensgevaarlijke plaats.

Hoe heb ik dit verhaal bedacht?
Sinds ik de boeken over brandweer Apeldoorn schrijf, houd ik de meldingen in de gaten. Zo moest de brandweer eens uitrukken voor een woningbrand, waarbij een explosief was gevonden. Toen wist ik dat ik hierover wilde schrijven. De meldingen over de explosies in het boek zijn niet in Apeldoorn gebeurd. Veel van de overige meldingen overigens wel. Ook in dit boek kon ik weer veel ervaringen van de brandweermannen van post Apeldoorn Centrum opschrijven.
In dit boek zijn in samenwerking met Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG) ook verschillende tips over brandveilig wonen opgenomen.
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft mij van tips voorzien bij de ruiming van explosieven. Ook mocht ik een ochtend met hen meelopen.