Vuurvechter – Brand Meester! 3

Home / Vuurvechter – Brand Meester! 3

Verschrikt kijkt Sander rond. Nergens is een andere uitweg. Het licht van zijn zaklantaarn flakkert spookachtig over de wanden. Hij zit ook opgesloten!

Sander van den Burgh wordt aangenomen bij de Apeldoornse brandweerploeg. Er zijn veel meldingen, want er is een brandstichter actief. Samen met zijn collega’s trekt hij er op uit om het vuur te bestrijden, maar tegelijk wil hij de brandstichter stoppen. Dat wordt wel erg lastig als hij zelf verdacht wordt. Wanneer er in een loods op het industriegebied een grote brand uitbreekt, moet Sander met zijn collega Gerrik naar binnen om iemand uit het brandende pand te redden. Dan stort er een muur in en zit Gerrik als een rat in de val. Sander komt voor een moeilijke keuze te staan. Moet hij Gerrik achterlaten en alleen teruggaan?

Voor kinderen vanaf 11 jaar.

Hoe heb ik dit verhaal bedacht?

Om meer over de brandweer te leren mocht ik een 24-uurs dienst met de A-ploeg van Brandweer Apeldoorn meelopen. Ontzettend gaaf, natuurlijk! Het was een hele belevenis en de situaties die ik eerder had beschreven, kwamen zo veel dichterbij. Overdag mocht ik zelf o.a. blussen, een auto openknippen en met de hoogwerker omhoog (en dat met hoogtevrees …) We kregen twee meldingen: een pizzakoerier zat vast in de lift en een autobrand middenin de nacht. Naar aanleiding van die dag heb ik een verhaal bedacht rond de autobrand. In het verhaal blijkt de auto aangestoken te zijn en volgen er nog veel meer brandjes. De meeste dingen uit de eerste twee hoofdstukken heb ik zelf meegemaakt die dag.