Nieuws

Nadat er een hele lange tijd geen nieuws meer op mijn blog is gezet, nu weer een berichtje. Het betekent namelijk niet dat er de afgelopen tijd niets is gebeurd.
Het kan zijn dat je de afgelopen tijd een keer een berichtje naar me hebt gestuurd, maar dat je niks heb teruggekregen… Dat kan kloppen. Er zijn veel storingen op mijn site geweest, waardoor er veel berichtjes niet zijn aangekomen. Hier kwamen we vrij laat achter. Ik hoop dat je dan de moeite wilt nemen om het berichtje nog een keer te sturen.

In september is het derde deel uit de Cascade serie verschenen, ‘De verdwenen professor’. Waar het boek over gaat kun je lezen onder het kopje boeken. Ik ben vooral erg tevreden over de omslag. Illustrator Adri Burghout heeft weer een knap staaltje werk verricht. Het verhaal is spannend en gebaseerd op een uitvinding die een tijd geleden in Engeland is gedaan en die nog steeds vaak in het nieuws komt. Wel vind ik het jammer dat het boek zo dun is geworden… Leer voor de volgende keer.
Nu ik het er toch over heb… Deel 4! Het loopt lekker en het verhaal is af. Ik ben begonnen met het uittypen en al halverwege hoofdstuk 11. Dit verhaal wordt een stuk dikker. Ik denk ook wel het spannendste verhaal tot nu toe. Tijdens het schrijven schrok ik pas heel erg. Ik zat zo in het verhaal verdiept en toen Erik en Corinda ergens betrapt werden, dacht ik dat ik zelf betrapt werd. Heerlijk om zo te werken. Hou de website goed in de gaten voor meer nieuws over dit deel.
Twee weken nadat deel 3 is uitgekomen is ook de herdruk van ‘Roofoverval op een geldtransport’ verschenen.

Het is altijd wennen als ik de Cascade boeken opzij leg, om verder te schrijven met een heel ander verhaal. Ook dat vordert, maar te langzaam. Ik hoop deze herfstvakantie veel er aan te schrijven. Het beloofd wel een spannend en leuk verhaal te worden, maar om mijn Cascade-figuurtjes op zij te zetten, vind ik altijd weer jammer.
Afgelopen week sprak ik -de echte- Dirk nog even. Hij kwam ook weer met prachtige situaties die hij ooit aan boord van de Cascade heeft meegemaakt die ik weer kan opschrijven in mijn boeken. Ook ben ik al aan het piekeren over een vijfde deel. Ik weet al wel waar het over moet gaan, maar het verhaal moet er nog om heen gebouwd worden.

Jullie zijn in ieder geval nog lang niet van mij af…

Ook is het seizoen weer begonnen voor de schoolbezoeken. Ik ben al op een school geweest en er staan er nog wat gepland. Wil je nou ook dat ik bij jou in de klas wat kom vertellen? Vraag het aan je juf of meester…