Christelijkekinderboeken.nl Geeft zijn mening

Herman Wilbrink schreef z’n eerste kinderboek: een spannend avontuur over Erik, die tijdens een logeerpartij op de boot van zijn oom en tante ziet dat overvallers geldkoffers uit een geldtransport verstoppen in een schaapskooi. Nieuwsgierig geworden gaat hij ’s nachts met Dirk kijken bij de schaapskooi. Maar dat hadden ze beter niet kunnen doen…
Een sympathiek geschreven, heel spannend verhaal over een roofoverval. Wilbrink heeft het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt met de veelheid van gebeurtenissen. Aan het eind van het verhaal trakteert hij de lezer op een krantenbericht en een terugvertelling van de avonturen, zodat je alles nog even op een rijtje hebt.

Wilbrink schreef een spannend avonturenverhaal dat jongens en meisjes vanaf een jaar of 10 vast leuk zullen vinden. Voor een eerste boek is het echt niet gek. Ook Hans Mijnders, Roland Kalkman en Bram Kasse zijn destijds met dit soort avonturenverhalen begonnen. Ik ben heel benieuwd wat Herman Wilbrink nog meer zal gaan schrijven in de toekomst. Hij kan altijd te rade gaan bij zijn ‘schrijf-grote-broers’ Kasse, Kalkman en Mijnders.

Wat mij betreft, wordt vervolgd, Herman Wilbrink!