Lezen onder een boom

Enkele weken geleden kreeg ik van uitgeverij den Hertog de feedback voor het manuscript. Ik knipperde wel even met mijn ogen toen ik de feedback las en moest het even op me laten inwerken.
Na het een paar keer gelezen te hebben en ik echt goed begreep hoe alles bedoeld werd, ben ik eigenlijk direct begonnen met het verwerken van de feedback.

Nu zul je denken dat dit niet zoveel werk kost, maar dat is het wel. Ik heb het idee dat ik elke zin twee keer bekijk, voor ik doorga. Ik ben nu pas eigenlijk echt begonnen aan het eindproduct.

Eén van de kritiekpuntjes luidde: de overval op de geldtransportauto is niet realistisch beschreven.
In het verleden ben ik hier wel vaker mee bezig geweest, omdat ik soms ook vond dat het niet realistisch genoeg was. Maargoed, nu moest het dus nog realistischer. Direct ben ik contact gaan zoeken met geldtransportbedrijven. Misschien dat zij mij meer zouden kunnen vertellen over het bedrijf, zodat ik de overval beter zou kunnen omschrijven.
Al snel kreeg ik antwoord terug dat de bedrijven dit liever niet hebben, want de overvallen zijn de laatste jaren sterk toegenomen. Helaas.

Gelukkig heb ik een vriend die beveiliger is geweest en redelijk wat af weet van deze zaken. Toevallig had ik het er met hem over en toen bood hij aan het verhaal voor mij door te lezen en wat zaken aan te passen. Ik mailde hem het verhaal en diezelfde avond kreeg ik nog antwoord terug. Hij is op dit moment buschauffeur en was voor zijn werk in Oostenrijk. Hij was een rondje aan het wandelen toen hij het verhaal kreeg doorgestuurd. Hij vertelde mij aan de telefoon dat hij direct stilstond en het verhaal onder een boom ging lezen. Het verhaal las erg goed en was erg spannend. Ik vond het leuk dat hij zei dat hij gelijk stilstond en het verhaal direct uit las. Ik heb veel aan zijn commentaar gehad! Erg leerzaam!

Toch wil ik nog wat dingetjes weten en daarom zoek ik nog iemand die verstand van geldtransport heeft. Als iemand hier meer over weet, zou je me dan kunnen mailen?

Ik weet ook al wie de illustrator gaat worden voor mijn verhaal. Ik ga niet verklappen wie dit is, maar ik laat wel weten dat ik er erg blij mee ben. Hou mijn website in de gaten en ik laat het vanzelf een keer weten!

Groetjes,

Herman